H Δαμασκός απαντάει ...

...στον Τραμπ: "Εσύ είσαι ζώο, όχι ο Άσαντ"
Φουντώνει ο "πόλεμος" ανάμεσα σε ΗΠΑ και Συρία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας χαρακτήρισε σε συνέντευξη του τον Ντόναλντ Τραμπ "ζώο".
“Αν είσαι εσύ ζώο, μην πιστεύεις ότι είναι και άλλοι είναι σαν και σένα" ανέφερε σε συνέντευξη του στο SputnikI ο Ayman Soussan, σχολιάζοντας τα "χασάπης" και "βάρβαρος" του Αμερικανού Πρόεδρου για τον Άσαντ.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο Άσαντ είναι ένας πρόεδρος ο οποίος έχει εκλεγεί από τον λαό και ο συριακός λαός και όχι ο Τραμπ έχει σημασία αν τον σέβεται.
Την Τρίτη (11.04.2017) ο Τραμπ μιλώντας στο Fox Business είπε πως "αν η Ρωσία δεν υποστηρίξει αυτό το ζώο (τον Άσαντ) δεν θα έχουμε πρόβλημα". Ωστόσο, η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες είχε ξεκινήσει μετά από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ εναντίον της χώρας.
"Η πρώτη προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Συρία είναι η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους και έπειτα η σταθεροποίηση της χώρας". Αυτό είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δείχνοντας πως περιστατικά βομβαρδισμών όπως αυτό της αεροπορικής βάσης αλ Σαϊράτ, μάλλον θα πρέπει να τα συνηθίσουμε...
Είναι η βάση από την οποία ξεκίνησαν τα συριακά βομβαρδιστικά για την επίθεση με χημικά στην πόλη Σαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ την περασμένη Τρίτη, από την οποία βρήκαν φρικτό, μαρτυρικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, με πολλούς να υποστηρίζουν πως χρησιμοποιήθηκε το νευροπαραλητικό αέριο Σαρίν.

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, απάντησαν με 59 πυραύλους τόμαχοκ στην συγκεκριμένη αεροπορική βάση και οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δείχνουν πως αυτό ήταν μόνο η αρχή, την ώρα που λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, του έλεγε το ακριβώς αντίθετο...

Κάθε άτομο που γνωρίζουμε είναι ο καθρέφτης μας: Εδώ βρίσκονται αυτά που μας διδάσκουν

Θέλω να σταματήσετε το χάος και την άπειρη κίνηση στην ζωή σας για μια στιγμή και να πάρετε μια βαθιά ανάσα.

Καθώς εισπνέετε, αφήστε τις σκέψεις σας να πετάξουν σε όλους τους ανθρώπους της ζωής σας, ανεξάρτητα από το πόσοι είναι. Δεν έχει σημασία. Καθώς εκπνέετε, ξεκινήστε να περιηγείστε στα συναισθήματα σας και σκεφτείτε κάθε άτομο ξεχωριστά.

Τώρα πείτε μου, τι βιώσατε;

Μπορεί να νιώσατε ευχάριστα συναισθήματα όπως αγάπη, ασφάλεια, θαυμασμό και σεβασμό. Από την άλλη μεριά ίσως να νιώσατε μίσος, ζήλια, πόνο, θυμό, ταραχή, ματαιότητα και ντροπή. Παρόλο που είμαστε επιρρεπείς στο να βλέπουμε ένα σύνολο συναισθημάτων ως καλό και ένα άλλο φάσμα ως κακό, θέλω να αποδεχθείτε κάθε συναίσθημα που εμφανίζεται. Απλά αφήστε τα όλα να υπάρχουν.

Μην σταματήσετε να κρίνετε. Η εμπειρία μου με δίδαξε πως η κριτική είναι κρίσιμη στην πνευματική ανάπτυξη και ωριμότητα.

Οπότε, το ένα πράγμα που όλοι πρέπει να θυμόμαστε είναι πως κάθε άτομο που συναντάμε στην ζωή μας είναι ο καθρέφτης μας. Όλοι αντικατοπτρίζουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά της ύπαρξης μας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια αντανάκλαση. Οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι μας. Με τον τρόπο που τους συμπεριφερόμαστε απλώς απεικονίζουμε την σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Άρα γιατί δεν σταματάτε για ένα λεπτό και σκεφτείτε όλα αυτά που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν στους άλλους ανθρώπους. Πάτε βαθιά, δείτε την μεγαλύτερη εικόνα και θα συνειδητοποιήσετε πως αυτά που σας αρέσουν ή που δεν σας αρέσουν στους άλλους ανθρώπους, είναι στην πραγματικότητα αυτά που εγκρίνετε ή που αποδοκιμάζετε στον εαυτό σας.

Αν δεν συμπαθώ κάποιον επειδή είναι θυμωμένος όλη την ώρα, δεν συμπαθώ τον εαυτό μου επειδή νιώθω θυμωμένος μέσω του δικού του θυμού.

Αν κατηγορήσω κάποιον γιατί μου φέρθηκε άσχημα, κατηγορώ τον εαυτό μου επειδή μου φέρθηκα άσχημα.

Βλέπετε τώρα πως κάθε εξωτερική πράξη συσχετίζεται με την εσωτερική της αντίστοιχη και αντίστροφα;

Κάθε άτομο στην ζωή μας είναι ένας πιθανός δάσκαλος. Αυτά είναι κάποια μαθήματα που μπορείτε να μάθετε από τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία κάποιοι άνθρωποι σας προκαλούν.

Θυμός: πρέπει να δω την μεγαλύτερη εικόνα του κόσμου.

Θλίψη: πρέπει να αποδεχθώ την ζωή και να επανασυνδεθώ με το κέντρο μου.

Μίσος: πρέπει να δώσω στον εαυτό μου αγάπη και συγχώρεση ώστε να μπορέσω να τα δώσω και στους άλλους.

Ντροπή: πρέπει να εξερευνήσω την σκοτεινή πλευρά μου και αυτά που έχω καταπιέσει.

Κατηγορία: πρέπει να αναλάβω ευθύνες.

Ζήλια: πρέπει να σεβαστώ την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι.

Ενοχή: πρέπει να εξετάσω τον εαυτό μου και να δω που και γιατί έχασα την επαφή με την αλήθεια.

Ευερεθιστότητα: πρέπει να σεβαστώ τις ανάγκες των άλλων καθώς σέβομαι και τις δικές μου.

Στο τέλος της ημέρας, η πνευματική ωριμότητα και ανάπτυξη της ψυχής μας εξαρτάται από το πώς αντιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους στην ζωή μας. Μόλις μάθετε πως είστε μαθητής της ζωής, θα σταματήσετε να είστε θύμα των καταστάσεων.

karmanews © 2012. Από το Blogger.

ΚάρμαNews

 
go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email